- Case Study -
Üretimde Hassasiyet: Toyota Montajda Mükemmelliğe Ulaştı


ENDÜSTRİ
Üretim
PROBLEM
Toyota, montaj hattında parçaların yanlış dağıtılması ve manuel işlemlere bağımlılık gibi sorunlar nedeniyle üretim verimliliğini olumsuz etkileyen verimsizliklerle karşılaştı. Sınırlı depolama alanı da bu soruna eklenince, şirketin üretim süreçlerini optimiaze etmesi gerektiği açıkça ortaya çıktı ve bu ihtiyacı karşılamak için bir çözümün gerekliliği doğdu.
ÇÖZÜM
Doğru parçaları doğru araçlara eşleyerek, hatalı üretim tamamen sona erdi. Üretim hattındaki duruşlar azaltıldı, iş yükleri dengelendi ve iki elle çalışma olanakları sağlanarak atölye verimliliği önemli ölçüde artırıldı. Bu süreç aynı zamanda başarılı bir şekilde dijitalleştirildi.
ÜRÜN
VEGA-X
%100
Doğru Montaj
4 Saniye
Okuma Başına Kazanım
Otomatize
Parça Yönetimi
Anlık
Veri Takibi
Problem
Toyota Motor Manufacturing Turkey, montaj hattında doğru parçaların doğru istasyonlara beslenmesindeki hatalar ve manuel işlemlere bağımlılık nedeniyle verimsizliklerle karşılaştı. Ayrıca, raflar ve paletlerdeki sınırlı depolama alanı, parçaların etkili bir şekilde yönetilmesini ve depolanmasını zorlaştırıyordu.
Çözüm
Bu sorunları çözmek için TIM, VEGA-X cihazları ile montaj hattında doğru parçaların beslenmesini sağlayacak bir proje gerçekleştirdi. Süreç, Ilocs yazılımı ile entegre edilerek kablosuz iletişim ve web hizmetleri sunulmasını içeriyordu.
¶ Ekip yalnızca birkaç hafta içinde tam adaptasyonu sağladı ve ROI (Yatırımın Getirisi) dört aydan kısa bir sürede elde edildi.
Sonuçlar
Toyota, %100 doğru parça montajı ile üretim hattında yaşanan bant durmalarını %20 oranında azalttı. Parça tedariğinde akışkanlık sağlanarak montaj sürecinin aktif kalması ve iş yükünde gerçekleşen sıkışmalar engellendi. Çift el kullanımı ile çalışan performansı yükseltildi.
Başarı Hikayesini Tamamını Okuyun ve İnovasyonun Kazandırdıklarını Deneyimleyin!